Beihai park

Beihai park

Beihai Park är en stor park som ligger i centrala Peking, mycket nära till DEN FÖRBJUDNA STADEN och JINGSHAN PARK. Beihai Park är den äldsta, största och bäst bevarare kejsarträdgård i Kina och var under Ming-och Qingdynastin en del av KEJSARSTADEN (ska ej förknippas med Den Förbjudna staden). På kinesiska heter parken Beihai Gongyuan och kan översättas till Norra sjön.

En kejsarträdgård mitt i centrala peking

Beihai Park är på ca 69ha stor av vilket mer än hälften täcks av en vacker sjö som heter Beihai. Förr var parken bara öppen för kejsarfamiljen men är idag öppen för allmänheten och med många intressanta platser är parken ett mycket populärt utflyktsmål för både lokalbefolkningen och turister för att koppla av eller utforska. Det är också trevligt att titta på lokalbefolkningen som utövar dans, sport, kalligrafi, musik och andra aktiviteter.

Beihai Park är ett utmärkt exempel av antik kinesisk konst av anlagda trädgårdar, konstgjorda kullar, paviljonger, tempel, täckta korridorer som smälter samman med träd, kulla och sjöar som en harmoni mellan människa och natur. Det är ungefär som ett mini Sommarpalats mitt i hjärtat av Peking.

Parken har över 1000 års historia och sedan 1925 har platsen öppnat upp till allmänheten som en park. Fortsätter man norrut efter parken övergår området sedan till SHICHAHAI.

Beihai Park, likt många andra kejsarträdgårdar, var byggda för att härma vyerna och arkitekturen i många olika regioner i Kina som t.ex. Laihu lake, paviljongerna och kanalerna i Hangzhou och Yangshou och trädgårdsstrukturen i Suzhou för att nämna några. Dessa platser har varit inspirationen för designen för många plaster i Beihai Park.

Mittpunkten i hela parken är en ö som heter Jade Island och på högsta punkten på ön finns den 32 meter höga White Dagoba som byggdes 1651 och är landmärket av Beihai Park. Ett riktigt mästerverk av Buddistkonst.

Förrutom White Dagoba finns andra värda sevärdheter i Beihai Park såsom Hao Pu Creek Garden (Haopujian), The Peacefull Heart Garden(Jingxin), Nine-Dragon Screen, Five-Dragon Pavilions och Circular City. Mer om dessa sevärdheter och kort historia finns i menyn nedan.

Öppettider
1/4 till 31/10 6:30 – 21:00 (Biljettluckor stänger kl 20:30); 1/11 till 31/3 6:30 – 20:00 (Biljettluckor stänger kl 19:30)

Entréavgift
1/4 till 31/10 20 RMB per person (kombinerad biljett); 1/11 till 31/3 15 RMB per person (kombinerad biljett)

Beräknad besökstid
Ca 1-3 timmar

Karaktäristiskt
Park, vattendrag, barnvänligt

TRANSPORT INFO

北京北海公园 [bei jing bei hai gong yuan]
Beijing Beihai park

Tunnelbana: Ta linje 1 och gå av vid Tian’anmen West station, gå därefter längst vänstra muren av den Förbjudna staden i ca 20 minuter.

Taxi: 请带我去北海公园南门,谢谢!
Vänligen kör mig till Beihai park, södra porten, tack!

Våra paketresor