The Big Banyan Tree

The Big Banyan Tree

Omkring 6 km från Yangshuo finns ett berömt och stort träd: The Big Banyan Tree. Det har överlevt vind och regn under de hundratals år sedan det planterades under Suidynastin (581-618). Det är också berömt eftersom den kinesiska filmen ”The Third Sister Liu” delvis filmades här och filmens kärlekshistoria spär på magin av detta uråldriga träd och skapar en populär romantisk plats. Det var under detta träd som Liu Sanjie utryckte sin kärlek till brodern A Niu.

The Big Banyan Tree är en populär sevärdhet för turister som är på väg till Moon Hill och ligger vid Yulong River. Lanskapet runt Big Banyan Tree är också mycket vackert med massor av fina karsttoppar i bakgrunden. Trädet är skyddat med ett staket runt det och ingen får gå nära denna konung av alla banyan träd, ännu mindre röra det. Trädet är 7m brett och ungefär 17m högt och har vuxit mycket under åren och växer än idag. Även om dess stam är mycket gammal och dess rötter hopflätade så sträcker sig löven ut sig som en grön matta och solen tränger knappt igenom trädets skugga.

En antik sjukdomsbotare

I antiken trodde människor att trädet var lika mäktigt som en gud. Fattiga människor såg upp till trädet som en doktor som var kapabel att bota alla tänkbara sjukdomar. Det sades att om en sjuk person skriver ner sin önskad en bättre hälsa på en röd bit av papper och stoppar in det i trädet kommer deras önskan om bra hälsa att uppfyllas och de kommer att återhämta sig.

Har du inte sett Banyan träd förut är The Big Banyan Tree är ett besök som borde planeras in i din reseplan till Yangshuo.

Råd och tips

Se till att använda den officiella ingången med biljettassistenter framför eftersom det även finns gatuförsäljare som försöker lura in dig till en alternativ och falsk(!) ingång där det finns många souvenirkiosker.

PRAKTISK INFO

ÖPPETTIDER Alla dagar 8:00 – 17:30
ENTRÉAVGIFT 20 RMB / person
BERÄKNAD BESÖKSTID 30 minuter
KARAKTÄRISTISKT Landmärke, scenerier, historia

Våra paketresor