Chenghuangmiao

Chenghuangmiao

Enligt kinesisk sägnen, ett besök till Shanghai utan att ha besökt Chenghuang Miao, då har man inte riktigt varit i Shanghai. Som en av Shanghais absoluta sevärdhet får man vara beredd på att hela området större delen av dagen är bokstavligen packat med turister och lokalbefolkning.

Chenghuang Miao är ett område som ligger centralt i Shanghais gamla stan. Det är tre sevärdheter som man måste besöka när man kommer hit, dessa är YUYUAN GARDEN, CHENGHUANG TEMPLE och Chenghuang Miao Snack Square.

Chenghuang Miao Snack Square

Chenghuang Miao Snack Square är ett matställe som ligger vid Yuyuan road, en gata nära till ingången till Yuyuan Garden. Chenghuang Miao Snack Square har totalt två våningar och serverar hundratals typiska smårätter som kommer från Shanghai och andra delar av Kina.

Det är ett mycket trevligt ställe att titta på variationen på Kinas mat, med alla dess färger och hopsättning. Vi säger dock bara titta på för att vi rekommenderar inte att äta här. Det är värt att notera att Chenghuang Miao Snack Square är känt för att vara lite av en turistfälla. Smaken på maträtterna representerar inte riktigt äkta kinesiskt mat som det ska smaka och samtidigt kostar det betydligt mer än på andra ställen. Vill du äta här trots allt (eftersom maträtterna ser i alla fall riktigt goda ut) rekommenderar vi dig att inte beställa för många rätter så att du inte bli för besviken.

PRAKTISK INFO

ÖPPETTIDER
Alla dagar 8:00 – 16:00

ENTRÉAVGIFT
Fri entré

BUGDET
10 RMB – 50 RMB per person

KARAKTÄRISTISKT
Shanghais gamla stan, turistattraktion, shopping, äta

TRANSPORT INFO

城隍庙 [cheng huang miao]
Chenghuang miao

Tunnelbana: Ta linje 10 och gå av vid Yuyuan Garden station, utgång 4.

Taxi: 请带我去城隍庙,谢谢!
Vänligen kör mig till Chenghuang miao, tack!

Våra paketresor