Cykling på Yangshuos landsbygd

Cykling på Yangshuos landsbygd

Inget tvekan om saken, att cykla i Yangshuo är en av de mest populära aktiviteterna man kan göra. Ingen resa till Yangshuo kan vara komplett utan en dag på cykel för att cykla ut på Yangshuos landsbygd, Moon Hill, Camel, ett besök till en av grottorna, eller en cykeltur till Fuli eller till och med Xingping. Det är populärt att ta med sig cykeln på buss till Xingping och sen cykla tillbaka till Yangshuo.

Cykla i Yangshuo är magiskt eftersom många av de spektakulära vyerna kan man bara besöka och se från cykelturer. Det finns många rutter att välja på (se vår översiktiga karta) och turerna skiljer sig åt, från väldigt avslappnande till mycket äventyrliga, allt beror på vad du vill.

Även om det inte är allt för svårt att ta sig runt är det värdefullt att ha en guide med sig. Guider kan leda dig dit du vill cykla men även introducera dig till lokala familjers liv t.ex. släktingar eller nära vänner. Med detta kan du få möjligheten att se en del av Yangshuo som du på egen hand inte fått uppleva. Cykla i Yangshuo med guide kan verkligen ge dig många minnesfulla upplevelser.

Cyklar du själv och inte har med dig din egen cykel, som de flesta turister inte har, så kan du enkelt hyra dem överallt i Yangshuo Town Centre. En vanlig cykel kostar omkring 10 RMB per dag, men en mer modern mountainbike kostar mer. Moped Scooter är också populära att hyra men de kan inte gå lika långt in till bergsområden eftersom stigarna är smala och sällan stenlagda. Moped Scooter kostar ca 80 RMB per dag och precis som alla cyklar förväntas du att lämna tillbaka moped scooter före solnedgång.

Råd & Tips

Du är ute i det tropiska klimatet av Yangshuo, ta med keps, solglasögon och ha på/med solkräm.

Våra paketresor