Dazhalan handelsgata

Dazhalan handelsgata

Dazhalan (även kallad Dashilar), är en ca 300 meter lång gata med historia som kan spåras tillbaka ändå till Yuan-dynastin (1204-1260). Vid Qingdynastin (1644-1911) började butiker öppna upp för rika affärsman och ministrar från det kejserliga hovet och gatan etablerade sig då som en handelsgata och blev en exklusiv och betydelsefull gata. Idag har många av de gamla butikerna försvunnit men det finns fortfarande en del kvar. Där kan man hitta original och äkta specialiteter från det gamla Peking t.ex. en sidenbutik som har tillverkat exklusivt sidentyg samt skräddarsydda kinesiska traditionella klänningar och dräkter i 150 år.

Namnet på Dazhalan betyder stora grindar. Det byggdes under Qingdynastin för att förhindra tjuvar och rånare eftersom gatan var mycket attraherade på grund av sin exklusivitet. De stora grindarna finns idag inte kvar och gatan är mer känd som en turistattraktion istället för en lokal handelsgata.

Det finns fyra kända butiker som alla är mycket värda att besöka. Alla fyra butikerna har funnits på gatan i över 100 år och idag behåller de fortfarande deras traditionella produkter som har sålts i flera hundra år.

TRANSPORT INFO

大栅栏街 [Da Zha Lan Jie]
Dazhalan handelsgata

Tunnelbana: Ta linje 2 och gå av vid Qianmen Station. Gå därefter ca fem minuter mot Dazhalan.

Taxi: 请带我去大栅栏街,谢谢!
Vänligen kör mig till Dazhalan handelsgata, tack!

Våra paketresor