Din Tai Fung öppnade sin första restaurang i Taiwan under 1980-talet. Ångade dumplings (Shanghai Xiao Long Bao) är Din Tai Fungs specialitet och idag har restaurangen mer än 50 restauranger i 10 olika länder, t.ex. Japan, Kina, Singapore och USA. Din Tai Fungs Shanghai Xiao Long Bao är berömd för sin utmärkta kvalité. Alla dumplings är handgjorda och görs och ångas efter beställning vilket skapar maximal fräschhet i varje dumpling.
Vad är Shanghais ångade dumplings?
Shanghais ångade dumplings, på kinesiska Shanghai Xiao Long Bao (上海小笼包), men även känt som Nanxiang Xiao Long (南翔小笼). Historien av ångade dumplings kan spåras tillbaka till 1800-talet. Idag finns det gott om restauranger som serverar Shanghai Xiao Long Bao med mer än acceptabel smak som kommer att uppfylla dina förväntningar. Vi rekommenderar förrutom Din Tai Fung även NANXIANG MANTOU som har högre krav på denna maträtt och där rätten verkligen smakar som det är tänkt att smaka.
PRAKTISK INFO
Öppettider
Alla dagar 10:00-22:00
Kök
Dumplings i Shanghai-stil, taiwanesiskt köket
Pris per person
120 RMB
Engelsk meny
Ja
Rekommenderade rätter
Ångade dumplings (特色小笼), ångade dumplings med kräftsmak (蟹粉小笼), wonton i räksmak (虾仁馄饨)
Atmosfär
Modern, enkel
Karaktäristiskt
Högkvalitets dumpling, även maträtter från det taiwanesiska köket
Adress
Zizhong road nr 338, Xintiandi Nan Li nr 6 (byggnadsnumret), våning 2, Huangpu distrikt
Telefon
+86 (0)21-6385 8378