Du Fu Cottage

Du Fu Cottage

Du Fu Cottage

Du Fu Thatched Cottage är den gamla bostaden för en i Kina mycket berömd poet, Du Fu, som levde under Tangdynastin (618-907). För att fly ifrån kriget år 759 flyttade Du Fu till Chengdu från provinsen Gansu. Du Fu Thatched Cottage byggdes för Du Fu och hans familj år 760 i västra delen av Chengdu. Under de fyra åren som han bodde här så skrev han över 240 dikter som anses en av Kinas skatter.

Efter att Du Fu lämnade Chengdu övergavs hans hem för en lång period och förföll. Flera hundra senare under Norra Songdynastin (960-1127) byggdes ett nytt tempel på samma plats för att hedra denna framstående person inom kinesisk litteratur och år 1500 och 1811 genomfördes reparationer och man utökade området till hur det ser ut idag.

Vacker trädgård

Du Fu Thatched Cottage är 24ha stort och är idag nästan som en helig plats inom den kinesiska litteraturen och ett minnesmuseum i form av en vacker traditionell kinesisk trädgård. I trädgården blommar plommonträd på våren, lotusblommor på sommaren, krysantemum på hösten och orkidéer på vintern. Området är uppdelat i olika zoner enligt funktion såsom Plum Garden, Cottage Temple, den ursprungliga platsen av Cottage, en utställning om kinesisk dikthistoria, Chai Gate och Gongbu Temple. Det finns många rum på båda sidorna med utställningar av antikvarier och redskap som användes av Dufu.

Runt och mellan byggnaderna finns det skogsdungar av bambu, slingrande bäckar och småbroar. Allt detta skapar en vacker atmosfär som kan påminna om scenerna som Du Fu beskriver i sina dikter. Du Fu var, och fortfarande är, en av Kinas största diktskrivare och besökare hit lär sig om Du Fus liv, hans dikter och hans tid.

Råd & Tips

1. Allmänt är ungefär häften nöjda med besöket hit, en del tycker det är för dyrt jämfört med vad man får, inte så mycket att se och att resterna av ursprungliga cottage är en besvikelse. Andra tycker det är mycket värt och man får se platsen för en av kinas kändaste poeter, gammal arkitektur, fina och mycket vacker och avkopplande park.

2. Är du inte intresserad av dikter/kinesiska dikter/kinesisk arkitektur är denna plats troligen inte så nödvändig.

3. Utanför Du Fu Thatched Cottage finns en mycket vacker sjö och park dit många par går för att ta sina bröllopsfoton. Vyerna är gratis.

Våra paketresor