Flottåkning på Yulong River

Flottåkning på Yulong River

Bästa tillfället att se det vackra sceneriet i Yangshuo

Av alla aktiviteter som man kan göra i Yangshuo är flottåkning på Yulong River troligtviss den absolut viktigaste. Man kan till och med hårdra det så långt att säga att om man inte åkt flotte på Yulong River, då har man inte sett Yangshuo. Det skulle vara som att åka till Peking utan att ha besökt Den Förbjudna staden.

Flottåkningen betyder inte att man åker snabbt över vattenfall osv., tvärtom det är ett mycket lugnt sätt att färdas på vattnet. Bambuflotten flyter långsamt medan en roddare försiktigt styr flotten med en lång och tjock bambupinne nedför strömmen och några dammar. Roddarna som styr är lokalbor och mycket vänliga och omtänksamma.

Flottåkning är ett perfekt och avslappnande sätt att njuta av den vackra vyn av Yulong River, bambuskogen, se den fridfulla landsbygden och människorna som bor där men framför allt alla skogsbeklädda sockertoppsberg. Få platser runt Yangshuo är lika natursköna som detta område (även om det självklart finns andra natursköna områden).

Det finns plats för två personer på flotten och man sitter på bekväma stolor och har parasol som skydd för solen. Är man varm kan man bara ta ner sina fötter i vattnet och få en skön avsvalkning och höra ljudet av vattnet.

Olika startpunkter

Det finns olika startpunkter på olika platser längst med floden och det finns turer på allt från 1 timme till 4 timmar. Rutten Chaoyang Dock till Gongnong Bridge är den vanligaste turen som tar ca 2 timmar. läs mer för guidningsinformation och rutter.

Även om du har cyklat i området är utsikten från floden helt annorlunda, även om gång- och cykelvägarna är så nära. Ska man ut på en cykeltur är startpunkterna för flottåkningen en perfekt slutpunkt för cyklingen eftersom det finns plats för cyklarna baktill på flotten och det är vanligtvis inga problem att ta med dem på turen tillbaka.

Avkoppling och i gott sällskap

Man ska inte räkna med att man är helt själv, utan det är ganska många som åker samtidigt och den här aktiviten blir allt mer omtyckt. Inte bara för att den, trots allt, för med sig avkoppling och vackra vyer men också för att det brukar vara vad turister minns bäst från sin tid i Yangshuo. Ett självklart måste under ditt besök i Yangshuo.

Guidningsinformation

1. Det finns olika startpunkten längst med Yulong River som är markerat med stora skyltar.

De vanligaste startpunkterna är:

  • 4 timmar tur, från Yuling Bridge till Gongnong Bridge
  • 2 timmar tur, från Chaoyang Dock till Gongnong Bridge (populäraste valet)
  • 1 timmes tur, från Yulong Bridge till Xiatang Zhai
  • 1 timmes tur, från Gongnong Bridge till Aishan Villag

2. Kom ihåg att ta med kameran för att föreviga stunden

3. Ta med vatten. Vatten kan dock även köpas under turen (köp kanske också till mannen som ror för dig!). Mat kan också köpas under turen.

4. Vi rekommenderar att ta turen så tidigt som möjligt på dagen då det ännu inte blivit fullt så varmt och inte heller så många andra bambuflottar i floden.

5. Enda nackdelen med dessa turer är att de har blivit ganska kommersiella. På flera ställen under turen så finns det olika platser där du blir fotograferad, man stannar sedan till på en pråm där personerna vill att du ska köpa deras bilder. Viktigt att poängtera är att man blir inte på nåt sätt på påpackad att köpa något. Din roddare får kommission från ditt köp av bilder så självklart blir han glad, eller rättare sagt räknar med, att du köper någon bild med tanke på att de inte tjänar så mycket och kommissionen från bilderna är en viktig inkomstkälla för dem. Köper du inte några bilder skulle vi rekommendera att ge dricks, minst 40 RMB, när turen är klar.

Våra paketresor