Fotmassage

Fotmassage

Fotmassage eller zonterapi har spårats tillbaka 2000 år då man redan visste att många sjukdomar kunde botas med fotmassage. Om man gör fotmassage ofta är det också ett bra sätt för att förbättra blodcirkulationen och lindra ryggsmärtor, magproblem och sömnsvårighet. Det är därför storstadsmänniskor i Kina gör fotmassage oftare än någonsin eftersom de numera lever ett mycket mer stressigt liv än förut.

Hur kinesisk fotmassage går till

Det finns oftast en prisskylt med både kinesiska och engelska utanför entrén eller framför receptionen. Där kan du välja vilken typ massage du vill ha och sedan meddelar till receptionist.

Personalen kommer leda dig till ett massagerum och du slår dig ner i en fåtölj medan du väntar på din massör. Inom ett par minuter kommer en massör in med en trähink fylld med varmt vatten blandat med kinesiska naturliga örter. Tanken med att ha fötterna i hinken innan massagen är att det ska medverka att fötterna får en ökad blodcirkulation innan massagen börjar. Medan ni har fötterna i hinken(fotspa), börjar din massör masserar din nacke, axlar, rygg och armar. När dessa är klara börjar massören massera din ena fot och vaden i ca 20 minuter och därefter andra foten.

Vid fotmassage används en tryckteknik som verkar på bestämda reflexzoner i fötterna, handen eller örat. Dessa zoner motsvarar organ och kroppsdelar i övriga kroppen. Behandlingen utförs med en speciell teknik där man använder tummarna, fingrarna eller en s.k. zonstav. Efter en timmes fotmassage kommer du att känna dig avslappnad, lugn och varm.

Antalet massagesalonger över Kina är oändligt och en timmes fotmassage kostar allt från 38 RMB upp till flera hundra. Själva massagen brukar det inte vara någon större skillnad på utan det är främst läget, miljön och extra service man betalar för. En fotmassage som kostar runt 80 RMB brukar vara ett ganska bra ställe.

Våra paketresor