Jingshan park

Jingshan park

Den Förbjudna staden byggdes söder om den mongolske kejsaren Kublai Khans tidigare residens. All jord man fick över när man grävde vallgraven lades över ruinerna av Kublai Khans palats, som ett tecken på att mongolernas styre definitivt var över. Jorden bildade en hög kulle som heter Jingshan och är en vacker park och utsiktsplats över Den Förbjudna staden och övriga Peking.

Den viktigaste sevärdheten/höjdpunkten i Jingshan park är att få en utsikt över hela Den Förbjudna staden från berget. Det finns trappor för att gå upp och så småningom kommer ser man en paviljong som heter Wanchun Paviljong som är beläget högst upp i berget (berget är ca. 48 meter hög). Det är den bästa punkten att få en makalös utsikt av hela Den Förbjudna staden.

Jingshan park är en av de fyra kejserliga parkerna som ligger runt Den Förbjudna staden. Jingshan park ligger precis bakom Den Förbjudna staden och berget som finns i parken ligger i mittpunkten av det gamla Peking och många Feng Shui mästare tror på att berget fungerade som ett skydd för att skydda Den Förbjudna staden.

Råd och tips till Jingshan park

Parken ligger mittemot Shenwu Men porten av Den Förbjudna staden. Det mest naturliga är att besöka Den Förbjudna staden först och sedan besöka Jingshan park.

Om ni är i Peking mellan april och maj får ni inte missa Jingshan Park då här ni även kan se den årliga utställningen av pioner eller i oktober då det finns utställning av krysantemum.

PRAKTISK INFO

ÖPPETTIDER
Året runt 6:00 – 21:30

ENTRÉAVGIFT
1/4 – 31/10

BERÄKNAD BESÖKSTID
Ca 30 minuter

KARAKTÄRISTISKT
Historia, park

TRANSPORT INFO

景山公园 [Jing Shan Gong Yuan]
Jingshan park

Taxi: 请带我去景山公园,谢谢!
Vänligen kör mig till Jingshan park, tack!

Våra paketresor