Kuanzhai Lane

Kuanzhai Lane

Kuanzhai Lane

Kuanzhai Lane, även kallad Kuanzhai Ancient Street, ligger mitt i CHENGDU och är ett av tre historiska och kulturskyddade områden i Chengdu som är bevarade från Qingdynastin.

Kuanzhai Lane är samlingsnamnet för tre parallella antika gator i Chengdu, nämligen Wide Lane, Narrow Lane och Well Lane. Kuan översätts just till ”Wide” och Zhai till ”Narrow” och Jing till ”Well”. Wide Lane och Narrow Lane är symbolen av det gamla livet i Chengdu. Här kan man se kopior av historiska byggnader från det gamla Chengdu, och uppleva lokalt nöjesliv. Området har även till syfte att vara ett kulturellt område och det finns ofta till och med bildutställningar på väggarna. På Wide- och Narrow Lane går du på den mest lokala och antika men samtidigt mest internationella och trendiga området i Chengdu.

Kuanzhai Lane är en trendig och konstnärlig gata och ger besökare en kulturell upplevelse med Sichuan-arkitektur med en kontrast av moderna restauranger och konstgallerior. Det finns många souvenirbutiker, hantverkskiosker som säljer keramik, siden och broderier tillsammans med ett antal restauranger, pubar och matförsäljare som erbjuder olika lokala maträtter.

 

Gatan är lugn och fridfull på dagen för att sedan på sen eftermiddag börja leva upp. Då får man se kulturella uppvisningar såsom dansgrupper och lokalbor som utövar olika sporter t.ex. aerobics och när mörker faller på ersätts gatan med atmosfär av ett livligt modernt nattliv och stadsbelysning.

De tre olika gatorna har olika stil. Wide Lane fokuserar på turism och avkoppling där man kan uppleva lokala seder och livsstillen från det gamla Chengdu. Tyvärr har dock de ursprungligt äkta antika byggnaderna rivits så de nuvarande sk. antika byggnaderna är endast kopior, men ger ändå en känsla för det gamla Chengdu och intressant att se återskapad arkitektur från Qingdynastin.

Man kan besöka tehus och se uppträddanden och prova på Sichuans rätter i traditionella gårdar. För dig som gillar historia eller arkitektur får du på Narrow Lane se några välbevarade traditionella byggnader. Narrow Lane fokuserar också på shopping och har många moderna byggnader med trendiga chic butiker, cafeterior och spa. Well Lane är det mest moderniserade av de tre gatorna och har en blandning av kinesiska och västerländsk kultur med bl.a. västerländsk mat och en internationell atmosfär med mode, butiker och nöjesliv med ett antal populära barer och nattklubbar utspridda över hela gatan.

Kuanzhai Lane är en perfekt omväxling till de andra sevärdheterna i Chengdu, en plats där du vara kan vandra omkring och ta in all lokal känsla.

Råd & tips

Har du besökt JINLI ANCIENT STREET är detta inget måste om du har ont om tid. Alla gatans restauranger, cafeterior osv. har gratis Wi-Fi.

 

Våra paketresor