Laoshe Tehus

Laoshe Tehus

Tehuset låter till namnet mycket som ett ställe där man dricker sitt te. Det är lätt att tro eftersom det kinesiska namnet är ”tehus”, men svenskar skulle kalla det för konserthus (fast med gammal kinesisk stil) för att det är vad det är.

Laoshe tehus är ett av de mest besökta tehus bland de äldre generationerna i Peking. Tehuset grundades 1988 och har en total yta på 2600 m2. Namnet Laoshe kommer från en välkänd författare från början av 1900-talet och hans porträtt-staty står fortfarande kvar i tehuset.

Hela tehuset präglas den typiska gamla Pekinglivsstilen och man har svårt att tro att utanför huset är vi inne på 2000-talet. I tehuset finns det uppträdanden av många typiska kinesisk konst- och musikshower för att alla gäster ska hitta något som passar just deras intresse. Peking Opera, Acrobater, buktalare, Sichuan Opera – ”skifta ansikte”, Kung-Fu, trollkarl och te ceremonier är regelbundna program i tehuset.

Sedan Laoshe tehus öppnades har dom redan tagit emot 47 utländska presidenter och premiärministrar, många högnivås besökare och ca två miljoner besökare från hela världen. Tehuset fungerar idag inte bara som en nöjesplats för det traditionella Peking folket utan också som ett ”fönster” för att främja den traditionella kinesiska folkmusiken och konsten över hela världen.

I antikens Peking var det största nöjet att besöka ett tehus för att titta och lyssna på Peking Opera. Idag hålls denna tradition fortfarande kvar bland det traditionella Peking folket. Många äldre föredrar att besöka tehuset för att lyssna på Peking Opera eller annan kinesiskt konst (t.ex. Akrobat och Kungfu) istället för att t.ex. besöka en västländsk lugn pub och lyssna på jazz.

Uppträdanden sker varje kväll mellan 19:50-21:20 och programmet varierar kväll till kväll. Biljett kostar mellan 180 RMB-380 RMB beroende på plats, tilltugg ingår i priset. Reservera plats i förväg rekommenderas.

PRAKTISK INFO

Öppettider
Alla dagar 14:00-22:00

Entréavgift
Gratis

Budget
10 RMB – 380 RMB per person

Karaktäristiskt
Konserthus, tehus, restaurang

Adress
Zhengyang market building 3, West Qianmen street, Xicheng district

Telefon
+86 (0) 10 6303 6830/6302 1717

Våra paketresor