Marknader i Shanghai

Marknader i Shanghai

Handla på marknader och få en mycket intressant upplevelse

Några av Shanghais absolut bästa shoppingupplevelser uppfylls tack vare dess livfulla marknader, kuriositet, hantverk, samlingsobjekt, antikviteter och juveler. Allt finns och till bra priser för de som vill pruta hårt. Många marknader säljer också färskvaror såsom havsdjur, kryddor, andra förbrukningsvaror och snacks och drinkar. På dessa marknader är kontanter det enda betalningsalternativet och ficktjuvar finns det gott om så förvara alla dina värdesaker i en välgömd plånbok eller pengabälte.

A.P Xinyang Fashion & Gifts Market

Denna marknad är speciellt populär bland utländska turister och för utlänningar är den mer känd som ”fake market”. Många butiker här säljer pirata märkeskläder, klockor, väskor, chopsticks, kuddfodral och många olika typer av suvenirer – mycket billigt (om du kan pruta hårt), vilket också är huvudskälen till varför man handlar här. Shanghai Yatai Xinyang är en mycket bra marknad för att handla billigt.

PRAKTISK INFO

Öppettider
Alla dagar 10:00-22:00

Kategori
Kläder, väskor, souvenirer, accessorer

Bugdet
20 RMB – 400 RMB per föremål

Karaktäristiskt
Piratprodukter, överpris, många utländska kunder

Adress
Undervåningen på Shanghai Science & Technology Museum station, Pudong New district

South Bund Fabric Market

Många utlänningar som är i Kina brukar beställa skräddarsydda kläder. South Bund Fabric Market är en populär tygmarknad för turister och speciellt expatriater. Det är också troligtviss den största tygmarknaden i hela Shanghai. Här finns hundratals småbutiker som säljer hela tygbalar till mycket lågt pris, allt från traditionell kinesisk siden, bomull till linne, ull och cashmere.

Många av försäljarna kan lite grundläggande engelska och många av butikerna har sina egna skräddare som kan sy nästa allt, kostym, skjorta, byxor, kappa, klänningar och mycket annat. Här kan du verkligen känna på att skapa dina egna kläder. Du beställer vilket tyg du vill ha hos skräddaren. Alla skrädderi har sedan förberett många olika typer av modemagasin (eller ta med din egna tidning) för att du ska hitta en stil som du tycker om. Alternativt kan du ta med kläder du vill ha ”kopierade”. Resten fixar skräddaren!

En stor fördel är att marknadens huvudkunder är utlänningar, skräddarna är därför vana att sy kläder som passar utlänningars smak och storlek. Normalt tar beställningen ca 1-2 veckor men kan skyndas på till en extra avgift.

Råd & tips

  • De tjockare/tyngre tygerna är bara tillgängliga under de kallare månaderna.
  • Störst chans att pruta ner mycket på priset är att diskutera priset innan du visar att du har bestämt dig och lägger en beställning. Det är normalt att betala en del i deposition efter du lagt en beställning.
  • Prova alltid alla kläder noga innan du betalar. Om du upptäcker lite småfel, säg till och skräddaren brukar kunna fixa dem direkt.
  • Betala resten av summan endast när du är helt nöjd med kläderna. Det är svårt att ändra när alla pengarna väl ligger i skräddarens hand.

PRAKTISK INFO

Öppettider
Alla dagar 8:30-18:00

Kategori

Bugdet
30 RMB – 2000 RMB per föremål

Karaktäristiskt
Många olika typer av tyger, skräddarsydda kläder

Adress
Lujiabang Road nr 399 (nära Nancang Jie), Huangpu district

Chenghuang Miao område

Chenghuang Miao, på kinesiska Temple of the City God, är beläget centralt i Shanghais gamla stan. Chenghuang Miao byggdes 1884 under Qingdynastin och är idag en populärt ät- och shoppingplats i Shanghai. Det är ett av Shanghais fyra största shoppingområden. Det finns mängder av butiker och varuhus i olika storlekar där det finns ett stort utbud med allt du kan tänkas vilja köpa. Diverse affärer såsom klädaffärer, leksaksaffärer och souvenirer finns utsprida här och där. Här säljs även specialiserade kinesiska småprodukter såsom lokalt hantverk, jadejuveler och guld- och silversmycken.

Chenghuang Miao Shopping Mall ligger inte lång från det populära CHENGHUANG TEMPLE och YUYUAN GARDEN. Det händer att försäljare frågar utlänningar om de intresserad av piratklockor eller piratväskor. Det lättaste sättet för att få dem att försvinna iväg är att ignorera dem helt eller säger till dem ”Buyao” som betyder ”jag vill inte ha”.

PRAKTISK INFO

Öppettider
Alla dagar 8:00-18:00

Kategori

Bugdet
30 RMB – 300 RMB per föremål

Karaktäristiskt
Souvenir, accessoarer, guldaffärer

Adress
Chenghuang Miao område, Huangpu district

Våra paketresor