Matställen & pris i Shanghai

Matställen & pris i Shanghai

Gatumat

Gatumat (flera gatumatställen samlade) brukar finnas på bostadstätta områden från fattiga till medelklass.

Prisnivå: mycket billigt, ca 5 – 15 RMB per måltid. Oftast mycket gott med en känsla av att äta som en äkta kines.

Hygienstandard: Inte för dom med känsliga magar.

Foodcourt

Nästan varje shoppinggalleria i Shanghai har minst en foodcourt. Den brukar finnas antigen högst upp eller understa våningen. Det är ett av de vanligaste och populäraste matställena för lokala befolkningen.

Prisnivå: billigt, ca 20 – 60 RMB per en måltid

Hygienstandard: OK

Restauranger

Du behöver aldrig oroa dig för att inte hitta en restaurang i Shanghai, snarare tvärtom, man översvämmas med val och restauranger som finns nästan i varje hörn av Shanghais gator. Det finns t.ex. många fina restauranger med bra standard som man kan hitta i shoppinggalleriorna inom Shanghais främsta shoppingområden t.ex. Super Brand Mall och Grand Gateway 66.

Utbudet av matkulturer är också ofantligt, kinesiska köket, japanska köket, koreanska köket, thailändska köket, indiska köket, franska köket, italienska köket och så vidare. Värt att veta är att de utländska köken inte serverar kineserna en kinesanpassad smak, utan de serverar äkta smak som representerar och uppfyller dess nations smak och förväntningar.

Några kända restaurangtäta områden

Xintiandi, People’s square, Nanjing Road, Huaihai Road, Tianzifang, Fuzhou Road, Donghu Road, Fumin Road, the Bund, Shanghai Lao Matou.

Prisnivån varierar stort. Men generellt brukar en middag med tre maträtter, ris och två öl/läsk kosta mellan 150 RMB – 300 RMB på de flesta restauranger. Om man väljer att äta på restauranger som ligger på t.ex. the Bund eller Xintiandi brukar det kosta lite mer. De flesta restauranger har meny på både kinesiska och engelska.

Hygienstandarden brukar vara bra.

Matupplevelser i Shanghai

Skillnaden mellan Peking och Shanghai, är världsarven, underverken och kulturen och historien där Peking lätt slår Shanghai. Däremot när det kommer till shopping, äta, nöje och underhållning kan ingen stad i Kina mäta sig med Shanghai. En liknande RESTAURANGGUIDE som finns för Peking, har vi inte för Shanghai, det beror helt enkelt på att utbudet är för stort.

I Shanghai behöver man inte någon guidebok då staden svämmar över med bra restauranger och att få den fantastiska matupplevelsen här är lättillgängligt. Om man ska kategorisera Peking och Shanghai; i Peking är fokusen maten och upplevelsen (om sådan finns) i andra hand, i Shanghai är maten också utsökt men utan tvekan är upplevelsen det absolut viktigaste. Därför fokuserar vi oss istället på de restauranger som ger dig extra upplevelser, t.ex. dess vy, atmosfär, historia och utbud av internationella kök.

Våra paketresor