Mount Qingcheng

Mount Qingcheng

Mount Qingcheng

Ett heligt berg och tempel för taoismen

Mount Qingcheng är ett berg i staden Dujiangyan, ca 25 km från CHENGDU city och ligger sydväst om Dujiangyan Irrigation System. Mount Qingcheng är ett av de mest berömda taoistbergen i Kina och ett viktigt centrum för taoismen. Ett majestätiskt landskap, natursköna vyer, grönskade skogar och rik kultur har gjort berget till bland de mest populära turistattraktionerna i hela Chengdu. Berget, som är omgiven av många toppar och är formad som en stad har fått namnet ”den mest fridsamma och undangömda berget under himlen” och passar perfekt med dess vintergröna landskap. Området är grönt året runt och känd för sitt avskilda lugn.

Mount Qingcheng dominerar Chengdus landskap söder om Dujiangyan Irrigation System. Berget är starkt förknippat med grundandet av taoism och som ett centrum för taoism har Mount Qingcheng blivit en plats med många antika tempel och på vägen upp för berget finns det ett flertal taoismtempel.

Det blir förstås en del att vandra när man besöker berget men det finns sevärdheter i överflöd under vandringen, om det inte är vackra vyer så är det historia platser.

Det är en mycket värd sevärdhet för alla som gillar natur, arkitektur/kultur och vandring och passar för alla åldrar, från barn till pensionär, och man vandrar tillsammans och njuter av det fantastiska sceneriet. Alla fågelskådare kommer nog bli helt euforiska av alla fåglar som man kan se på vägen upp.

Mount Qingcheng kan delas upp i två delar, det främre Mt. Qingcheng och det bakre Mt. Qingcheng. Den främre delen är på ca 15km2 med många natursköna platser, dussintal tempel, mängder av kulturella reliker och historiska platser. Den bakre delen är på ca 100km2 och har ett paradisliknande landskap med smala bergspass, forsande vattenfall, kristallklart vatten, tät skog och höga klippor. Bakre delen har också ett relativt enkelt vandringsspår.

Templena som finns på Mount Qingcheng har alla en speciell betydelse inom taoistisk arkitektur eftersom de inte har de särskiljande dragen av kejserliga gårdar utan har traditionell arkitektur från västra Sichuan.

Mount Qingcheng är mycket värt ett besök och vandra på och besökare hit kommer få uppleva en kombination av unikt landskap, behagligt klimat, vacker natur, taoistiska kulturella reliker och historiska platser.

Mount Qingcheng tillsammans med DUJIANGYAN IRRIGATION SYSTEM upptogs på Unesco:s världsarvslista år 2000.

Råd och tips

Ta på bra vandringsskor, det blir mycket att gå och många trappor och kan ibland vara lite brant.

Vill du vara så ostörd som möjligt ska du välja den bakre sidan av berget som är mycket lugnare.

Vill du se ordentligt av berget rekommenderas du ta linbanan upp och ner såvidare du inte sover över vid Mt Qincheng. Alternativt kan man ta linbanan upp och gå ner.

Kom tidigt innan den riktiga strömmen av turister börjar.

 

Våra paketresor