Peking University

Peking University

Peking University är erkänt som ett av de bästa universiteten i Kina och även ett högt rykte i världen. Peking University är Kinas äldsta universitet som grundades år 1898. Universitetets campus är beläget i en vacker trädgård som tidigare var en av kejsarens favoritträdgårdar.

Idag behåller campuset fortfarande många byggnader från den ursprungliga kejserliga bebyggelsen, traditionella hus, trädgårdar, pagoder samt många betydande historiska byggnader och strukturer utsprida över hela campus. En riktig kinesisk trädgård måste ha en insjö för att skapa harmoni och stämning i trädgården, därför finns den stilfulla Weiming sjön som mittpunkt inom campus.

Peking University har blivit allt mer populärt bland turister under de senaste åren. Smidigast är att planera besöka Sommarpalatset och Peking University samma dag eftersom de ligger bara ca. 3 km från varandra.

Råd och tips till Peking University

Alla besökare måste visa sin legitimation till vakten innan man går in. Ta därför med en kopia på ditt svenska pass!

Peking universitet har totalt fyra ingångar, västra ingången är bara till för universitetsstudenter. Som turist är det smidigaste gå in östra porten och gå mot västra porten, eftersom de flesta sevärdheter ligger mellan östra och västra ingången.

Det är nästan en självklarhet att vid västra entrén ta en bild med den berömda trätavlan där det står ”Peking universitet” med kinesiska tecken som Chairman Mao skrev 1950. Missa inte!

PRAKTISK INFO

ÖPPETTIDER
Alla dagar 8:30 – 17:00

ENTRÉAVGIFT
Gratis

BERÄKNAD BESÖKSTID
Ca en timme

KARAKTÄRISTISKT
Kultur, trädgård, universitet

TRANSPORT INFO

北京大学 [Bei Jing Da Xue]
Peking University

Tunnelbana: Ta linje 4 och gå av vid East Gate of Peking University (北京大学东门).

Taxi: 请带我去北京大学东门,谢谢!
Vänligen kör mig till Östra porten av Peking University, tack!

Våra paketresor