Sevärdheter inom Zhangjiajie

Sevärdheter inom Zhangjiajie

Huvudattraktionerna inom Parken Zhangjiajie är rik på många natursköna platser såsom The Yellow Stone Stronghold, The Golden Whip Stream och Yuanjiajie.

The Yellow Stone Stronghold (Huangshi Zhai), eller Huangshi Village som den också kallas, ligger i västra delen av parken. Detta område är på 166000m2 och ligger 1200m ö.h. och denna utkicksplats är den största observationsplatsen i hela Zhangjiajie National Forest Park. Själva utkiksplatsen består egentligen av flera utkiksplatser och är ett väldigt bra ställe för att få en överblick över de omgivande scenerierna i parken.


The Yellow Stone Stronghold

Området är ett stort bergsland i mitten av Zhangjiajie National Forest Park och har en stor koncentration av sevärdheter. För att komma upp tar man linbana, alternativt 3km vandring som tar ca 2 timmar men på vägen upp hinner man knappt hämta sig från föregående fantasiska vy förrän man är vid nästa fantasiska vy.

Man kan inte besöka Zhangjiajie National Forest Park utan att ha besökt Yellow Stone Stronghold. Några av observationsplatserna är Tranquil Trail in Fir Woods, Imperial Edict and the Precious Box, Needle Peak, the Southern Gate to Heaven och Five-Finger Peak.

Scenerierna längst Golden Whip Stream (Jinbianxi) är bland de mest förtrollande i parken. Golden Whip Stream ligger i östra delen av parken och bäcken är en ganska djup och slingrande bäck med kristallklart vatten där man kan se varje fisk i vattnet och här finns också många gröna kullar och färggranna blommor och fågelsånger hörs överallt. Bäcken är 7.5km lång, längsmed vilken man vandrar, och har ett av de mest bedårande landskapen av Zhangjiajie. Den har också kallats ”den vackraste dalen i världen”.


Golden Whip Stream

Några av de viktigaste observationsplatserna är t.ex. the Welcoming Guests Rock, Golden Whip Rock, Reunion Rock och the Purple Grass Pond. Längst med floden finns det etniska Tujia flickor som väntar på att sjunga folksånger för dig, mot betalning förstås.

Yuanjiajie
Det finns bara två vägar för att ta sig till Yuanjiajie, antingen vandra från Golden Whip Stream via Luanchuanpo och till Back Garden, det andra är att ta Bailong Elevator. Denna hiss är en verklig superhiss och är en glasshiss och är byggd intill sidan av en stor klippa och är 330m hög. Med hissen kan turister lätt ta sig upp och beskåda den fantasiska utsikten. Härifrån kan man se, vad som känns som, tusentals toppar samtidigt. Man kan också se stora berg, djupa dalar och gröna skogar. Några av de viktigaste observationsplatserna är t.ex. Back Garden, Mihun Stage och the First Bridge under the Sun.


Yuanjiajie & Bailong Elevator

Framtiden för hissen är dock osäker. Myndigheterna byggde hissen utan att rådfråga Världsarvskommittén (World Heritage Committee) och alla nya byggnader är förbjudna på naturvärldsarv, förutom i bevarande syfte. De eventuella miljöeffekterna har skapat stor kritikstorm och debatt.

Mångfalden frodas med många sällsynta arter

Djurliv

Zhangjiajie National Forest Park har ett rikt djurliv med stor mångfald av djur. Den varierande topografin, branta klippor, djupa raviner, mycket regn och tät skog göra att djuren här får utmärkta levnadsmiljöer. Det finns fler än 116 arter av ryggraddjur. Av ryggradsdjuren är den största populationen i parken är rhesusapa, som det finns fler än 3000 av och kan ses överallt i parken.

Makaker är en art av apa som också finns här och lekfullt hoppar den mellan träd. Makaker finns i hundratals i Wulingyuan och är inte rädd för människor och är som små rackarungar men blir vän med turister som ger dem godis eller choklad. De är kategoriserade i tre grupper efter deras pälsfärg: blå makak, gul makak och gyllene makak.

Övriga djur som finns är guldfasan, jättesalamander och myskhjortar. Här finns även 41 olika fågelarter och tusentals fåglar i färggranna färger och trädarter såsom ginkgo.

Grönska/vegetation

Omkring 98% av området är täckt i vegetation. Det finns 720 arter från 102 växtfamiljer med bland annat fem av de viktigaste flororna såsom rosfamiljen, ärtväxter, gräs, korgblommiga växter och orkidéer. Några av trädarterna här är sällsynta och betraktas ofta som en nationell skatt. Som exempel finns näsdukträd, som kan spåras tillbaka till fjärde istiden.

Parken är hem till omkring 3000 höggradiga växter av vilka 35 är fridlysta.Den stora mångfalden av växter här i parken motsvarar 82% av alla flora familjer i Hunanprovinsen.

Våra paketresor