Shanghai World Financial Center

Shanghai World Financial Center

World Financial Center ska göra Shanghai till ett ekonomisk centrum – i klass med New York, Tokyo och London. Det blir Shanghais Eiffeltorn, dess Empire State Building, en ikonisk konstruktion som presenterar staden för världen.

Observationsdäcket på Shanghai World Financial Center

Det finns tre observationsdäck i Shanghai World Financial Centre. Det lägsta ligger på 94e våningen (423m) och det andra på 97e våningen (439m). Den högsta är mest känd och ligger på 100e våningen och heter Skywalk 100 är en 55 meter lång passage som ligger 474m över marken. Medan du går på golvet som är gjort av transparent glas kan du se toppen av tv-tornet framför dig och få en känsla som om du gick i luften över byggnaden Jinmao (en annan byggnad). 2012 är detta världens högsta inomhusobservationsdäck. Canton Tower i Guangzhou, Kina, har dock något högre på 488m, men är utomhus.

Kort om Shanghai World Financial Center

Shanghai World Financial Center invigdes 2008 och är total 492 meter hög. Byggnaden består av kontor, hotell, konferensrum, observationsdäck och på bottenvåningen finns det shoppinggallerior. Park Hyatt Shanghai är ett 5-stjärnigt hotell med 174 rum och sviter som ligger mellan 79:e och 93:e våningen.

Shanghai World Financial center är:

Världens fjärde högsta skyskrapa
Andra högsta hotell i världen (efter The Ritz-Carlton, Hongkong)
Världens högsta inomhusobservationsdäck med 474m ovanför marken

Smeknamnet kapsylöppnaren

Kapsylöppnaren är ofta ett smeknamn till Shanghai World Financial Center.

Smeknamnet kommer från byggnadens utformning eftersom många kineser tycker att hållet i byggnaden i form av en trapetsoid ser ut som en kapsylöppnare. I observationsdäcket kan du faktiskt köpa kapsylöppnare i form av Shanghai World Financial center.

Den ursprungliga designen hade ett runt hål högst upp för att representera himmelen, men eftersom entreprenören var japansk, uppfattades det som en symbol för Japans ekonomiska makt. Cirkeln förknippades med Japans flagga. Efter en politisk kontrovers och en uppretad allmänhet var de tvungna att ta bort den uppfattade symbolen för en ekonomisk och historisk rival. En symbol för Japan får inte dominera Kinas mest avancerade stads skyline.

PRAKTISK INFO

ÖPPETTIDER
Observationsdäcket
8:00 – kl 23:00
Biljettluckan stängs kl 22:00

ENTRÉAVGIFT
Observationsdäcket
94:e, 97:e och 100:e våning
RMB 150
RMB 75 för barn under 140cm
Endast 94:e våning
RMB 120
RMB 60 för barn under 140cm

BERÄKNAD BESÖKSTID
30 minuter – 1 timme

KARAKTÄRISTISKT
Högsta skyskrapan i Shanghai, modern arkitektur, hotell, kontor, restauranger, shopping

TRANSPORT INFO

环球金融中心 [huan qiu jin rong zhong xin]
Shanghai World Financial Center

Tunnelbana: Ta linje 2 och gå av vid Lujiazui station, utgång 3, eller gå av vid Dongchanglu station, utgång 4.

Taxi: 请带我去浦东环球金融中心,谢谢!
Vänligen kör mig till World Financial center, tack!

Våra paketresor