Shopping i Xian

Shopping i Xian

Shopping i Xian

Bell & Drum Tower Commerical Center

Bell & Drum Tower Commerical Center ligger mitt i Xians centrum och är det populäraste och största shoppingområdet i Xian med en stark modern atmosfär. Här finns det flera stora varuhus, stormarknader, nöjescentrum och berömda restauranger. Bell & Drum Tower Commerical Center består av fyra huvudgator, East Street, South Street, West Street and North Street.

East Street är den kändaste shoppinggatan i Xian och karaktäriseras som modern, ungdom och mode och har många stor varuhus men också med två underjordiska marknader. På South Street finns också många varuhus och i dess södra ände finns en berömd konstgata, SHUYUANMEN. West Street är en gata med 400 år lång historia och längst gatan finns nya byggnader med arkitekturstil av Tangdynastin och här kan du hitta många berömda sekelgamla butiker och produkter. North Street är inte lika blomstrande som de andra gatorna och har mest butiker inom telekommunikation, finans, elektronik och nöje.

Xiaozhai handelsområde

Xiaozhai är ett uppblomstrande område i Xian som mestadels attraherar den yngre generationen. Några varuhus som finns här är Parkson Department store, Feixuan Underground Shopping Plaza, Haobang Shopping Plaza och Baihui market vid Xiaozhai. Här kan du pruta på priset på de flesta butiker.

Big Wild Goose Pagoda shoppingområde

Tusentals turister besöker dagligen THE BIG WILD GOOSE PAGODA och ganska naturligt har därför området runt omkring blivit ett viktigt shoppingområde. Vid Big Wild Goose Pagoda kan du hitta alla möjliga lokala hantverk. Bredvid pagoden ligger det kända Great Tang All Day Mall som är huvudsakligen en kulturell handelsgata. Nära pagoden finns de största elektronikvaruhusen, Seg Computer Plaza och Buynow Plaza som ligger längst Yanta Lu.

Kangfu Lu & Northwest Light Industry shoppingområde

Kangfu Lu & Northwest Light Industry shoppingområde är platsen för grossisthandel och du kan hitta alla möjliga produkter här såsom kostymer, skor, elektronik, väskor och andra dagliga produkter. Fördelen på detta område är att saker är mycket billigare än på varuhus. Som vanligt i Kina, om du är bra på att pruta är detta verkligen ett bra ställe att fynda på. Dock, kanske just för de billiga priserna, är marknaden inte så välorganiserad och mer eller mindre kaotiskt, det rekommenderas därför att du inte besöker marknaden om du inte har med dig en kines.

Våra paketresor