Silver cave

Silver cave

Silver cave

Den mest imponerande grottan i Yangshuo

Silver Cave, på kinesiska Yinzi Yan, ses av många som den mest imponerande grottan i Yangshuo. Silver Cave ligger ungefär 20km utanför Yangshuo (85 km från Guilin) och är den största grottan i Yangshuo och till och med i det större administrativa området av Guilin. Omkring 2000 meter är tillgängligt för turister att vandra i och har olika nivåer med olika sceneripunkter. Man kan också få upptäcka den underjordiska floden om inte vattennivån är för hög. Silver Cave är uppdelat i tre delar: The Upper Cave, The Grand Hall och The Lower Cave. I sin helhet så sträcker sig grottan genom 12 olika berg och breder ut sig likt en labyrint.

Det finns många intressanta grottor i Guilins provins men väl inne i dem så är de alla ganska lika, men Silver Cave är speciell. När du besöker Silver Cave kommer du att bli väldigt imponerad av dess höga urholkade tak, djupa undervattensflod, vattenfall som väntar dig runt hörnet, tjocka droppstenar; alla dessa sorters under kommer får dig att älska grottan. Silver Cave är verkligen som en fantasivärld och är en av de mest natursköna grottorna i Kina.

Silver Cave har fått sitt namn för dess bildning av stalaktiter (droppstensformationer) under olika geologiska skeden, och innehåller mineralkristaller som glittrar och lyser som silver när de blir upplysta i mörkret. Alla dessa vita stalaktiter i olika former och storlekar tillsammans med vattenfall förstärkt med färgrika ljus skapar dussintals fina platser att häpnas över.

Silver Cave är ett riktigt magnifikt konstgalleri och alla scenerier i grottan är verkligen naturens mästerverk!

Går man en guidad tur går man ca 2km och håller på ca 1,5 timmar. För att komma hit kan du ta en lokal buss eller en privat bil vilket tar ca 30 minuter, alternativt kan du också cykla hit. Bortsett från grottan finns vacker natur vid The Silver Cave Scenic Area som fina landskapsvyer, berg, persikoträd, båtturer och man kan också klättra om man vill det. I The Silver Cave Scenic Area finns bra utbud för turister för att äta, bo, nöje och shopping.

Råd och tips

1. Går du ensam kan det vara bra att ha med nån liten ficklampa eller mobil med lampa eftersom belysningen ibland slås av och man då ser väldigt lite.

2. Likt så många andra sevärdheter i Kina, kom tidigt på morgonen för att undvika alla turister.

3. Försök om möjligt gå in i grottan mellan de guidade turerna då dessa kan ha många inhemska turister som inte är så tysta som man skulle önska.

4. Kom ihåg att ta lite tid till att spendera på souvenirbutik och konstbutik.

Våra paketresor