Sino Hot Taste

Sino Hot Taste

Sino Hot Taste Restaurant är en trevlig och mysig Sichuan hotpot restaurang. Skillnaden mellan denna restaurang och de andra Sichuan hotpot restaurangerna är att restaurangen bjuder på en typisk Sichuan lokalfisk som heter oriental mal. På Sino Hot Taste Restaurant kokas fisken i gryta och efter man ätit upp malen fortsätter man med att äta annat kött och grönsaker. Fisken är ganska starkt, därför rekommenderas att du beställer fisk som inte är så starkt om du inte tycker om starkt mat.

Vad är Hotpot?

Hotpot, eller på kinesiska Hougou (火锅) , är en kinesisk version av franska fondue. Man får en stor gryta som är fylld med vatten, buljong och kryddor. Sen beställer man in olika tallrikar med tunt skuret kött, grönsaker och skaldjur. Maten läggs i grytan och plockas upp när den är klar och doppas sedan i en speciell dipsås.

Exakt hur hotpoten varierar beror på vilken regions hotpot man väljer. Beijings hotpot och Sichuans hotpot är bland de två mest populära hotpot över hela Kina. Speciellt med Beijing hotpot är att den har flera hundra års historia. Hur Beijing hotpot skiljer sig från Sichuan hotpot beror på vilken buljong man använder och utseende av gryta. Den traditionella Beijing hotpotgrytan är gjord av koppar.

Nu för tiden brukar Sichuans hotpot dela upp grytan i två delar, ena  delen är stark med stark buljong och chili. Den andra delen är vanlig  och innehåller fiskbuljong.

Våra paketresor