The Small Wild Goose Pagoda

The Small Wild Goose Pagoda

The Small Wild Goose Pagoda ligger i södra delen av Xian, ca 2 km från XIANS STADSMUR, och ligger nära XIAN MUSEUM. Pagoden är en av två berömda och viktiga buddistpagoder som byggdes under Tangdynastin mellan 707-709. The Small Wild Goose Pagoda är 13 våningar hög och är i tegel med ett ihålligt inre och med en kvadratisk botten återspeglar byggnadsstilen andra pagoder från Tangdynastin. Tack vare dess ihåliga inre finns det inne i pagoden en trappa som besökare kan gå upp till toppen med.

The Small Wild Goose Pagoda är nyare än BIG WILD GOOSE PAGODA och namnet gavs till den för att kunna utskilja dem båda. Den är en viktig kulturell relik och är en av de återstående symbolerna från det antika Chang’an (namnet på Xian under Tangdynastin).

Förutom pagoden finns här även en fin park, och att det är färre turister här än vid Big Wild Goose Pagoda brukar vara något som verkligen uppskattas. Det finns också en gigantisk klocka i järn (3.5 meter stor) som man själv kan slå igång. Den kan skapa ett ljud som kan höras över 4 km bort.

Konstruktionen av pagoden är ett för tiden riktigt underverk. Xian ligger på en plats där jordbävningar ibland inträffar och därför är grunden på pagoden gjord av pressad jord i form av ett halvklot. Om en jordbävning inträffar, då kan trycket fördelas jämt, och tack vare detta har pagoden överlevt flera jordbävningar. The Small Wild Goose Pagoda var fram till år 1556 45m hög, då drabbades Xians provins Shaanxi av en jordbävning. Pagoden skakades av jordbävningen och resulterade i att de två översta våningarna (våning 14 och 15) förstördes och den blev 2 meter kortare, till 43 meter.

Råd & tips

Vid The Small Wild Goose Pagoda finns det ett guidningssystem så om du hyr en audioguidemaskin och kommer till en sevärdhet så kommer den automatiskt ge dig mer information om den sevärdheten. Depositionen audioguiden är 100 RMB och kan lämnas tillbaka antingen vid West Gate eller North Gate.

PRAKTISK INFO

ÖPPETTIDER
Alla dagar 8:00 -17:00

ENTRÉAVGIFT
Gå upp till pagod 30 RMB

BERÄKNAD BESÖKSTID
2 timmar för hela område

KARAKTÄRISTISKT
Kultur, arkitektur, buddisttempel, skulpturer, pagod

TRANSPORT INFO

小雁塔 [xiao yan ta]
The Small Wild Goose Pagoda

Tunnelbana: Välj mellan linjerna 40, 203, 410 eller Wulong special line och gå av vid the Small Wild Goose pagoda station; eller ta linjerna 18, 203, 204, 218, 407, 410 och gå av vid Xiajiazhuang station.

Taxi: 请带我去小雁塔,谢谢!
Vänligen kör mig till the Small Wild Goose Pagoda, tack!

Våra paketresor