Transport i Yangshuo

Transport i Yangshuo

Till Yangshuo

Yangshuo har ingen flygplats eller järnvägsstation och de allra flesta tar sig till Yangshuo från Guilin som ligger endast 65km från Yangshuo eller ca 95km från Guilin Liangjiang International Airport. Guilin Liangjiang International Airport har ca 44 flygbolag och har linjer till alla stora städer men det finns ingen tranport direkt från flygplatsen till Yangshuo såvidare man inte tar taxi som kommer bli dyrt eftersom taxin måste tillbaka också.

Oavsett hur man kommer till Guilin, med flyg eller tåg, så måste man ta sig till Guilin City först och därifrån till Yangshuo med buss eller båt. Tar du bussen till Yangshuo måste du först ta dig South Railway Station och därifrån går det regelbundet bussar till Yangshuo. Kommer man med flyg tar man vanligtvis taxi från flygplatsen till South Railway Station eller kan man ta ett mer ekonomiskt alternativ med airport shuttle buss till Guilin City och därifrån taxi till South Railway Station.

Det finns många olika bussar som går till Yangshuo men vi rekommenderar att bara ta direktbussar. Ta inte bussarna som finns nära järnvägsstationen, dessa är ofta smutsiga och osäkra och dessa bussar stannar ofta till på vägen till Yangshuo. Ta alltså bussar som avgår från, inte vid, South Railway Station.

Ett annat alternativt är att ta båt från Zhujiang Passenger Wharf till Yangshuo, det kostar mer och tar längre tid (ca 4 timmar) men man får också se sceneriet från Li River. Zhujiang Passenger Wharf ligger ca 30km från Guilin City så du måste ta taxi dit. Båten anländer vid West Street i Yangshuo. Observera att man måste boka biljett för båtfärden i förväg.

Transport i Yangshuo

Yangshuo är litet så rör man sig bara i själva staden Yangshuo är att gå till fots det snabbaste och enklaste alternativet. Det är populärt att hyra cykel men även eldrivna fordon, motorcyklar och är billigt. Det populäraste och intressantaste sättet att transportera sig och upptäcka är med cykel, läs mer under CYKLING PÅ YANGSHUOS LANDSBYGD. Var extra försiktig i trafiken då det längst “huvudvägen” (national high way 321) ligger många sevärdheter och vägen är hårt trafikerad och smal.

Yangshuo har bara en busstation men har ändå långdistansbussar till Guangxi och andra provinser. Yangshuo-området har över 50 batteridrivna bilar som fungerar som lokalbussar och är rena och bekväma och ganska billiga. ”Lokalbussarna” går ofta till turistplatser i staden och i Yangshuo-området.

Taxibilar finns precis som i alla andra städer i Kina och är ett enkelt sätt för att transportera sig om man ska ta sig en längre sträcka.

Våra paketresor