Trumtornet

Trumtornet

Trumtornet i Xian ligger några hundra meter väster om KLOCKTORNET. Trumtornet fick sitt namn från den stora trumma som finns inne i byggnaden. Till skillnad från klocktornet, där klockan ringde vid soluppgången, slogs trummorna i Trumtornet vid solnedgången. I det antika Kina, speciellt från Yuandynastin (1271-1368) användes trummorna för att signalera tiden men också som alarm vid händelse av nödsituationer, t.ex. om fiende attackerade.

Trumtornet byggdes ursprungligen 1380 under tidig Mingdynasti (1368-1644) och renoverades två gånger 1699 och 1740. Lyckligtviss har tornets historia varit skonat från förstörelse och har aldrig brunnit så tornet är i stort sett som det alltid har sett ut. Tornet är på två våningar och är 34 meter högt och 53x38m stort.

I Trumtornets första våning finns ett rum med många stora trummor, och varje är dekorerad med vacker kinesisk skrift som symboliserar lycka. Andra trummor som visas här kan dateras tillbaka tusentals år. På första våningen finns det varje dag trumshower vid olika tidpunkter.

Vid Trumtornet finns en 6m stor bågformad port som går rakt igenom tornet. Arkitekturstilen av Trumtornet är en kombination av stilarna från Tangdynastin (618-907) och Qingdynastin och tornet har några för sin tid innovativa egenskaper, i hela tornet har man t.ex. inte använt en enda spik.

Man kan gå upp till andra våningen och se vyn runt tornet och allt vad som händer runtomkring. På andra våningen kommer du också se 24 trummor på norra och södra sidan tornet. Dessa trummor symboliserar de 24 solperioderna som är en slags väderkalender som skapades i det antika Kina och skulle guida jordbruksproduktionen.

Du kan även se in till MUSLIM STREET som börjar precis vid Trumtornet, vilket nästan är ett givet besök efter avslutat Trumtornet och Klocktornet.

Nu används förstås inte Trumtornet som en trumklocka längre, men det finns nya attraktioner här att se. 1996 gavs en ny trumma till tornet som är helt täckt med kohud. Det är den största trumman i hela Kina.

Tips

På kvällen när det är mörkt tänds tornet upp och tornet blir vackert belyst.

TRANSPORT INFO

鼓楼 [gu lou]
Trumtornet / Drum Tower

Tunnelbana: Ta linje 2 och gå av vid Bell Tower Station.

Taxi: 请带我去鼓楼,谢榭!
Vänligen kör mig till Trumtornet, tack!

Våra paketresor