West Street

West Street

West Street

– gatan som går genom hjärtat av Yangshuo

West Street, också kallad Xi Jie, är en känd gata som går igenom hjärtat av Yangshuo. Historien om West Street som ett turistcentrum i Yangshuo sträcker sig ända tillbaka till tidigt 80-tal då gatan inte ens var stenlagd. Idag är gatan den centrala hubben i Yangshuo och en blomstrande gata med en kosmopolitisk blandning av kafeterior, restauranger, hotell, pubar och barer och är ett komplement till stadens annars så traditionella känsla.

West Street är 517 meter lång och åtta meter bred, är formad lite av en S-form och är den populäraste gatan i Yangshuo och varje år kommer över 100 000 utlänningar som lockas till West Street för dess unika mix av kulturer. Under vissa perioder så finns det fler utlänningar än kineser, gatan har därför även blivit kallad ”foreigners street”. Nästan alla butiker har butiksskyltar både på kinesiska och engelska och många butiker har öppnats av utlänningar som bosatt sig i Yangshuo.

Kvällen är bästa tiden att besöka

West Street är den äldsta gatan i Yangshuo med en historia på mer än 1400 år och är verkligen en gata med olika ansikten: Lugn och fridfull på morgonen, medan den på kvällen är livlig och med neonskyltar som lyser upp gatan för det är onekligen på kvällen som gatan verkligen lever upp.

West Street är huvudshoppinggatan i Yangshuo och det finns många småbutiker som säljer allt möjligt såsom målningar, hantverk, antikvarier, tea, chopsticks, fläktar, t-shirts, örngott, böcker och annan lokal kuriosa. Det finns flera marknader i Yangshuo, den äldsta ligger vid slutet av West Street vid Li River. En bit bort, där färjorna till Guilin lägger till, ligger en annan. Vid början av West Street finns på kvällarna en tredje marknad.

Många människor brukar köpa sina souvenirer här och när du går på West Street kommer du se mängder med kiosker som säljer alla typer av turistprylar (bara på kvällen). Går du längre in på West Street blir det uppenbart varför gatan är så populär. Förutom många smårestauranger och vandrarhem finns en stor variation på matutbudet med mat från hela världen, kinesisk, västerländskt osv, men även lokala specielliter såsom beer fish.

Har allt vad du behöver

På West Street kan du förutom det redan nämnda även hyra cyklar, motorcyklar, guider, utrustning för friluftsliv såsom klättring, campingutrustning, boka inrikes- utrikesflyg, ordna tåg- och bussbiljetter för att nämna lite. Utan tvekan, vad du än är ute efter, på West Street kan du få tag på allt det du letar efter.

Våra paketresor