Xiangcao Yunnan hotpot

Xiangcao Yunnan hotpot

Yunnan är den sydvästligaste provinsen och har inte bara fler växtarter än någon annan provins i landet, utan även många uråldriga kinesiska växter. Yunnan är en av de få provinser som har rikligt med matsvampar. Xiangcao Yunnan endemiska svampar hotpot restaurang har inte bara förstklassiga svampar från Yunnan provins, alla servitriser är klädda med Yunnan folkkläder. Restaurangen är det självklara valet om man gillar svamp! Det är också en riktig bra möjlighet att se en andra etisk kultur.

Vad är Hotpot?

Hotpot, eller på kinesiska Hougou (火锅) , är en kinesisk version av franska fondue. Man får en stor gryta som är fylld med vatten, buljong och kryddor. Sen beställer man in olika tallrikar med tunt skuret kött, grönsaker och skaldjur. Maten läggs i grytan och plockas upp när den är klar och doppas sedan i en speciell dipsås.

Exakt hur hotpoten varierar beror på vilken regions hotpot man väljer. Beijings hotpot och Sichuans hotpot är bland de två mest populära hotpot över hela Kina. Speciellt med Beijing hotpot är att den har flera hundra års historia. Hur Beijing hotpot skiljer sig från Sichuan hotpot beror på vilken buljong man använder och utseende av gryta. Den traditionella Beijing hotpotgrytan är gjord av koppar.

Nu för tiden brukar Sichuans hotpot dela upp grytan i två delar, ena delen är stark med stark buljong och chili. Den andra delen är vanlig och innehåller fiskbuljong.

Våra paketresor