Xintiandi

Shanghai Xintiandi har blivit en turistattraktion som bevarar det historiska och kulturella arvet i staden och är unik för dess konstruktionskoncept. Xintiandi är uppdelat i en nord och sydlig del. I södra delen finns byggnader med modern arkitektur och området bevarar de antika väggarna, teglet och exteriören av Shanghais gamla byggstil, Shikumen. Samtidigt, på insidan är det en helt annan värld av shoppinggallerior, barer och kafeterior, butiker och temarestauranger. När du promenerar genom Xintiandi får du verkligen känslan av både 1920-tals Shanghai och den moderna livsstilen av 2000-talets stadsmänniskor.

I norra delen finns antika byggnader med dess moderna interiördesign och dekorationer. Det som skiljer delarna åt är Xingye Road, där byggnaden First Congress Hall of the Chinese Communist Party ligger.

Xintiandi är känt som en av de populäraste platserna för uteservering för Shanghaiborna. Nästan alla restauranger och caféer erbjuder uteservering året runt med vacker omgivning och mysiga byggnader från Shanghais gamla tider.

Lite extra

Att äta mat utomhus tillhörde inte en del av kinesisk matkultur. Många traditionella kineser tyckte att det bara var fattiga människor som åt mat utomhus. Så när planerarna av Xintiandi projektet ville introducera uteservering som ett av de viktigaste koncepten i projektet, fick de mycket negativ feedback och ingen trodde på att uteserveringen skulle lyckas. Men de senaste 10 åren har visat att uteserveringen inte bara accepterats av Shanghaiborna men till och med att trenden även sprider sig över hela Shanghai och Kina. Idag tycker storstadskineser, att sitta ute på en restaurang eller café är den trendigaste livsstilen man kan ha.

PRAKTISK INFO

ÖPPETTIDER
Alla dagar 10:00 – 24:00

ENTRÉAVGIFT
Fri entré

BERÄKNAD BESÖKSTID
30 RMB – 500 RMB per person

KARAKTÄRISTISKT
Uteservering, olika kök från nästan hela världen, bar, pub, shopping

Våra paketresor