Yangshuo park

Svalka dig under dagen och se lokalbefolkningen koppla av

Yangshuo Park är en förtjusande park som ligger mitt i Yangshuo, något västerut, precis över gatan från busstationen. Regeringen har spenderat pengar på att fräscha upp parken och har i samband med det även tagit bort entréavgiften. Det är en populär park, framför allt för lokalborna som brukar komma hit för att varva ner lite och är absolut den bästa platsen för att komma undan alla turister, komma undan solen och kanske få en utsikt över Yangshuo.

Det finns dammar, monument och pagodor här och man kan sen gå vidare upp till toppen. Det finns trappor som går upp ända till toppen men ha inte för bråttom eftersom trappstegen ibland kan vara lite ostabila och det blir lite brant när man närmar sig toppen. Vid toppen av Yangshuo Park Peak får man den bästa vyn av staden. Det finns alltså bra tillfällen för att ta fina bilder här. Det brukar vara väl värt att ta sig tid att gå upp.

Utsikt över staden

Det finns flera kullar i parken och från en av dem får man särskilt bra utsikt över staden och en liten pagoda. Under skuggan av osmanthusträden brukar på eftermiddagarna äldre människor spela kort och mahjong medan lokala musiker spelar spontant på sina kinesiska instrument, andra utövar taichi, traditionell dans och sjunger gamla folksånger. Eftermiddagarna är bästa tiden för att titta på människor men kommer man på morgonen kan man få se stora grupper som sakta utövar tai chi medan solen går upp.

Parken passar bra för en eftermiddagspromenad och man kan också få insikt av lokalbornas liv. Bli inte allt för förvånad ifall nån person börjar prata engelska med dig och bara vill öva sin engelska. Engelska studenter möts ofta här för att studera och är glada om de får tillfälle att prata med utländska turister, även bara för en kort stund. Du får gärna frivilligt börja prata med dem. Det kan bli som ett kulturutbyte för båda som är både givande och roligt.

Har man med sig barn är det alldeles utmärkt eftersom parken nu har ett lekområde med några enkla åkattraktioner som passar för barn omkring 3-8 år.

Tips och råd

Ta med vatten och kamera, speciellt om du ska gå till toppen annars kommer du ångra dig.

Parken är en säker plats men ensamma tjejer bör inte gå i parken när det är mörkt ute.

PRAKTISK INFO

ÖPPETTIDER Alla dagar 7:00 – 19:00
ENTRÉAVGIFT Gratis
BERÄKNAD BESÖKSTID 30 minuter
KARAKTÄRISTISKT Landmärke, scenerier, historia

Våra paketresor