Yuanmingyuan Road

Yuanmingyuan Road är en av de få historiska gatorna i Shanghai. Gatan ligger nära the Bund och har många historiska byggnader som speglar de senaste 100 åren i Shanghai. Gatan är mindre känd, troligtviss för att den inte hann bli klar i tid inför öppnandet av Shanghai Expo 2010, och myndigheterna nu vill hålla den lite i skuggan tills den är helt klar.

Gatan är ca 450 meter lång, har 14 byggnader som alla är kulturminnesmärkta i Shanghai och är nu under restaurering. Byggnaderna byggdes under Shanghais koloniala tider (början av 1900-talet) då området tillhörde den brittiska koncessionen. Interiören i flera av byggnaderna har blivit tömd men de vackra exteriörerna är välbevarade och huvudsträckan längst Yuanmingyuan road kan nästan tävla med självaste the Bund med dess importerande arkitektur.

När Shanghais stadsplaneringsprojekt ”the Bund Origin” är klart kommer Yuanmingyuan Road att snart bli Shanghai nästa historiska landmärke vilket betyder att gatan officiellt kommer att bli en ny sevärdhet för både turister och shanghaibor. De folktomma bilderna vi visar kommer att vara ett minne blott om några år. Passa därför på att besöka gatan innan den blir översvämmad av turister!

TRANSPORT INFO

圆明园路 [yuan ming yuan lu]
Yuanmingyuan Road

Tunnelbana: Ta linje 2 och gå av vid Nanjing East road station, utgång 6.

Taxi: 请带我去圆明圆路靠近北京东路,谢谢!
Vänligen kör mig till Yuanmingyuan Road, nära East Beijing Road, tack!

Våra paketresor