Yulong River

Rinner genom några av de vackraste karstbergsvyerna nära Yangshuo

Yulong River, även kallad Little Li River, är den största sidofloden till Li River i Yangshuo county och går igenom Guilin till Yangshou. Yulong River startar i norra Yangshuo county nära Litang och fortsätter i över 35 km genom flera småbyar innan den leder ut till Li River. Yulong River är en grund flod och är bara ca 5m djup och i genomsnitt ca 25m bred.

Den delen av floden som går från Yulong Bridge vid Baisha Town till Gongnong Bridge nära Big Banyan Tree är känd som Yulong River Scenic Area och har många spektakulära vyer längst med floden. Yulong River Scenic Area har många turistsevärdheter men även många kulturella och historiska sevärdheter. Den långsamt flytande floden är omgiven av primitiva men äkta naturlandskap tillsammans med gröna bambuskogar, vyer av oändligt antal kullar, scener av enkla landsliv, bybor som handtvättar sina kläder, rök som kommer upp från skorstenarna och äldre män som fiskar i floden. Idylliska vyer som dessa kan bli bland dina mest minnesvärda stunder under hela din kinaresa.

Till skillnad från Li River har Yulong River inga motorbåtar och har enbart bambuflottar för att ta passagerare nedför floden, och flottåkning har blivit mycket populärt för turister.

Floden ligger inte nära några industriområden och är tillräckligt ren för att simma i och att simma här är mycket säkrare än Li River eftersom det bara finns små strömmar och inte lika djup.

Det kinesiska ordet ”Yulong” syftar på ”möta en drake”. Den lokala legenden är att en drake kom från Östra havet och färdades över Yulong River och blev så djupt imponerad av det attraktiva landskapet att draken bestämde sig för att stanna där för alltid. Byborna som bodde vid floden såg draken flera gånger, och därav namngav floden Yulong River.

Våra paketresor