798 konstkvarter

798 konstkvarter

Från början var Peking 798 konstkvarter en fabrik som byggdes under 1950. Men under de senaste 30 åren har Kina gått från planekonomi till marknadsekonomi. Därför har de flesta statsägda fabriker över hela Kina privatiserats eller stängts ner som en följd av övergången. Peking 798 fabrik var en av dem.

Fabriken började hyra ut sin lokal för allmänhet i början av 20 talet. Från början, valde många konstnärer och konstorganisationer att öppna sina verksamheter i fabriken eftersom hyran var låg, bra kommunikationer men speciellt blev de attraherad av den unika Bauhaus arkitektur från Östtyskland. Fabriken lyckats makalöst bra med sin förvandling och har idag blivit det mest kända konstområdet i Peking.

Idag har 798 konstkvarter ett område med oändliga gallerier, konststudios, modebutiker och kulturföretag från hela Kina och världen. Peking 798 konstkvarter har blivit utställningscenter för kinesiskt kultur och konst och en inflytelserik kulturkoncentration både för Kina och resten av världen.

Sedan 2004 har Peking 798 konstkvarter tagit emot många kändisar och högnivåbesök från hela världen, t.ex. primärministrar från Sverige, Schweiz och Österike, f.d. primärminister av Tyskland (Schröder) och drottningen av Belgium för att nämna några.

PRAKTISK INFO

Öppettider
Tisdag – söndag De flesta gallerier är öppna kl 10:00 till 18:00 Måndagar stängt

Entréavgift
Gratis

Budget
Alla prisklasser finns

Karaktäristiskt
Konstgallerior och studio, modern konst, originell design

Adress
Jiuxianqiao Road, no 2, Chaoyang district

TRANSPORT INFO

798 艺术区 [qi jiu ba yi shu qu]
798 konstkvarter

Tunnelbana: Ta linje 10 och gå av vid Sanyuanqiao station, ta därefter en taxi till 798 konstkvarter.

Taxi: 请带我去798艺术区,谢谢!
Vänligen kör mig till 798 konstkvarter, tack!

Våra paketresor