Beijing zoo

Beijing zoo

Mer än sex miljoner besökare kommer varje år till Beijing Zoo. Precis som många av Peking parker liknar Beijing Zoo en klassisk kinesisk trädgård med blomfält bland naturliga scenerier, med tjocka trädskogar, floder, lotusdammar och historiska byggnader.

Hela parken är väldigt fin och även om man inte tycker om att titta på djurparksdjur så kan det vara trevligt att bara gå omkring och ta det lugnt en stund.Många svenskar som har varit i Beijing Zoo säger att som djurvän kan det vara hjärtskärande att besöka djurparken eftersom djuren inte verkar mår bra där. Djur sitter i små burar där chanserna att få röra sig någorlunda är nästintill omöjliga. Många besökare verkar heller inte veta hur man ska bete sig mot djuren, t.ex. att inte knacka på fönstret.

Men däremot är utrymmet för pandorna stort och det märks också att pandorna har en stor internationell uppmärksamhet för pandorna har det riktigt bra i parken, jämfört med de andra djuren. Pandorna har fått en egen park, Pandaparken, och är en av de mest besökta och populära parkerna bland utländska turister.Pandorna är idag tyvärr utrotningshotade och det finns endast ca 1000 vilda pandor kvar i hela Kina.

 

Beijing Zoo:s historia

Från början under Mingdynastin tillhörde platsen där Beijing Zoo ligger kejsarens ägor, men vid den tiden fanns inga djur där. Det var först 1906 som Beijing Zoo grundades av den dåvarande kejsaren Guangxu (sen Qingdynastin) och som gjorde om gården för att börja odla växter men även föda upp olika djur. 60 djurarter importerades även från Tyskland. Då hette gården Wansheng park (万牲园).

Efter att Peking återigen blivit landets huvudstad 1949 började man att bygga om zoo:et och döptes 1955 till Beijing Zoo som officiellt namn. Med en total yta av 89 hektar, total ca 14500 djur i parken, ca 450 landdjursarter, ca 500 havsdjursarter och med akvariumet är Beijing Zoo Kinas största djurpark och en av de mest berömda djurparkerna i hela världen. Djurparken har både inhemska och utländska utrotningshotade och exotiska arter som tex. den kinesiska pandan, Sibirisk tiger, Golden Monkey, Hippo, Rhinoceros, orangutang, giraff och känguru.

PRAKTISK INFO

Öppettider
1/4 till 31/10 7:30 – 18:00; 1/11 till 31/3 7:30 – 17:00

Entréavgift
1/4 till 31/10 20 RMB per person; 1/11 till 31/3 15 RMB per person; Barn under 120 cm har fri entré

Beräknad besökstid
Ca 2 timmar

Karaktäristiskt
Zoo, trädgård, panda, barnvänligt

TRANSPORT INFO

北京动物园 [bei jing dong wu yuan]
Beijing Zoo

Tunnelbana: Ta linje 4 och gå av vid Zoological gardens (gamla stationnamnet ”Beijing Zoo”). Ta northwest exit och där finns Beijing zoo:s södra port.

Taxi: 请带我去动物园,谢谢!
Vänligen kör mig till Beijing Zoo, tack!

Våra paketresor