French Concession

French Concession

Den f.d. French Concession etablerades 1849 och återlämnades tillbaka till Kina 1943. Precis som de andra koncessionerna hade den franska koncession sina egna lagar och var som ett självständigt land. Under 1920-talet utvecklades French Concession till ett välbärgat bostadsområdet i Shanghai som attraherade många boende från olika nationaliteter.

Många gamla villor och lägenheter som gjorde detta område lik en typisk fransk småstad är rivna, men mycket finns kvar och skapar en mycket promenadvänlig del av staden. Idag är French Concession som en charmig stadsdel där det mesta av livets goda är samlat och med dess tree-lined vägar och deras många Tudor herrgårdar får man en känsla av ”Paris i öst”.
I French Concession finns ett stort varierande utbud för alla typer av besökare att upptäcka och gatorna fullkomligt svämmar över av klädbutiker och chicbutiker. Det finns också många fängslande arkitektoniska byggnader från kolonialtiden som representerar en blandning av västländsk och kinesiskt stil, flotta (vin)barer och restauranger, mysiga caféer, små designer butiker och flotta shoppinggallerior. French Concession är ett område som aldrig tar slut att upptäcka.

Dagens French Concession består av distrikten Xuhui och Huangpu, som tillhör ett av Shanghais mest sysselsatta och high-end kommersiella företagsområde med några kända gatunamn såsom Huaihai Road Middle, Hengshan Road och Xintiandi-området.

PRAKTISK INFO

ÖPPETTIDER
ENTRÉAVGIFT
Gratis

BERÄKNAD BESÖKSTID
Du bestämmer

KARAKTÄRISTISKT
Kultur, historia, arkitektur, shopping, äta, nöje, underhållning, nattliv

Våra paketresor