Impression Liu Sanjie Lightshow

Impression Liu Sanjie Lightshow

Impression Liu Sanjie Lightshow

En utomhusteater där vattnet är scenen och miljön fungerar som bakgrund

Impression Liu Sanjie hade premiär första gången 20 mars 2004 i Yangshuo och blev genast en stor succé. Vid premiären fanns det 1800 platser, men nu över 2500 platser. Liu Sanjie lightshow är en musikalisk kvällsshow som tillvaratar de naturliga omgivningarna för att skapa en spektakulär utomhusteater som är den största i sitt slag. Vattnet i Li River själv är scenen och de tolv bergen och himmelen fungerar som bakgrund. I showen finns det både modern och klassisk musik som komponerats av kända musiker i Kina. Över 600 artister uppträder som är lokala bybor och fiskare på bambuflotte, speciellt lokala minoritetsgrupper som Zhuang. Showen går varje kväll.

Impression Liu Sanjie skapades av den kinesiska regissören Zhang Yimou som också regisserade den berömda filmen ”Hero” 2002. Denna fantastiska färggranna och musikaliska show använder sång, bildspel, färggranna ljusspel, folkkläder, musik, lokala ansikten för att levandegöra den berömda och gripande legenden av ”The Song Fairy” Lius tredje dotter.

Showen

I showen Impression Liu Sanjie kan du se imitationerna som härstammar från det dagliga livet för människorna runt Li River. Från dessa imitationer kan du få en verkligen känsla av miljön av Sanjies födelseplats och förstå skönheten av folkmusikens hemstad. Showen ger dig också en insikt om klädseln och musiken för de etniska minoriteterna i området.

Dimma, regn, månsken, kullarna och deras uppochnedvända reflektion i vattnet, allt blir en ständig förändrande naturlig bakgrund. Auditoriet ligger på naturliga öar i vattnet och publiken sitter på utformade terrasser omgivna av vacker grönska.

 

Ljudanläggningen är gömd och smälter in och fungera tillsammans med den omgivande miljön och de fantastiska ljuseffekterna lyfter fram de fina scenerierna. Användningen av ljus och vatten betonar verkligen skönheten av Li River och sockertoppsbergen på ett sätt som sällan skådats.

Showen består av sju kapitel: Inledning, Red Impression: Folk Songs, Green Impression: Garden, Golden Impression: Fishing Lights, Blue Impression: Love Songs, Silvery Impression: Performance Grand Ceremony och Efterspel.

Biljetter kan köpas på nästan varje resebyrå i Yangshuo och de ordnar vanligtviss din transport också. Det finns tre typer av biljetter tillgängliga, A, B och C. A och B-biljetterna är dyrare än C-biljetterna eftersom man då får bättre vy.

Bakgrund till showen

Liu Sanjie är en saga som kommer från minoritetsbefolkningen Zhuang. Zhuang är den största minoritetsgruppen i Kina. Legenden handlar om en kvinna som heter Liu Sanjie som betyder ”tredje syster”. Legenden berättar sagan om Liu Sanjie som hade en sådan vacker sångröst redan vid ung ålder. Hon blev kallad ”Song fairy” för sin övernaturella gåva. Hennes sångröst var så vacker att hon även kunde återuppliva de döda. Legenden blev en sådan känd berättelse att man 1960 släppte en musikalisk film som visats över hela Kina.


Från filmen Liu San Jie

Berättelsen i filmen, precis som i legenden, handlar om den lokal gangster Mo Huairen. Gangstern blir kär i Liu Sanjie och vill göra henne till sin bihustru och kidnappar henne. Hennes pojkvän och hans kompis i byn befriar henne och flyr genom att paret förvandlar sig till ett par lärkor.

Filmen är fortfarande populär, speciellt bland minoritetsbefolkningen i södern. Filmen, legenden, lokala minoritetsgrupper som sjunger och det hyllade landskapen i Yangshuo är troligtviss det som har inspirerat Zhang Yimou.

Nu är Impression Liu Sanjie är av huvudattraktionerna i Yangshuo och ett absolut måste att se!

Råd & tips

Det är en stor scen och för att se intressanta saker bättre kan det vara en bra idé att ta med kikare.

Våra paketresor