The Oriental TV tower

The Oriental TV tower

Att besöka Shanghais tv-torn hör till ett av Shanghais måste besöka. TV-tornet är den byggnad som allra mest förknippas med Shanghais Pudongs spektakulära ”skyline”. Med en unik design som består av sfärer och pelare har TV- tower blivit Shanghais nyaste landsmärke och en riktig magnet för turister.

Observationsvåningar

Tornet har totalt 15 observationsvåningar. Den högsta är på 350 meter, de lägre våningarna är på 263 meter och 90 meter. På tornets högsta topp finns affärer, observationsdäck och en roterande restaurant som ligger på 267 meter och ett varv tar cirka en timme. Restaurangen serverar både lunch- och middagsbuffé. Shanghai från denna höjd fyller dig av förvåning av allt som finns runt dig och en stad som tycks vara utan slut.

På bottenvåningen finns det en utställning av Old Shanghai of Municipal History Museum där man får en inblick i Shanghais koloniala historia.

Det säljs olika biljettyper och priset varierar beroende på hur högt upp man vill åka. Tornet är en måste sevärdhet för inhemska turister, speciellt turistgrupper, det kan därför bli en lång kötid och trängsel på plasten.

Ett tredimensionellt skådespel på kvällen

Shanghai Oriental pearl TV-tower är beläget i Lujiazui av Pudong distrikt. Shanghais tv-torn är 468 meter hög och är det femte högsta tv-tornet i världen. Shanghai Oriental Pearl TV-Tower började byggas 1990 och fyra år senare stod tornet klar. Det har varit Kinas högsta byggnad mellan 1994 – 2007 tills SHANGHAI WORLD FINANCIAL CENTER invigdes 2008.

Tornet har 11 sfärer som ska representerar orientens pärlor. Det finns tre stora sfärer där den högsta sfären även är känd som rymdmodulen. Tornet har utrustats med tredimensionell belysning, missa inte att titta på tornet på kvällen från the Bund, då hela tornet är färggrant och vackert.

PRAKTISK INFO

ÖPPETTIDER
All dagar 8:00 – 21:30
Revolving restaurant
Lunch 11:00 – kl 14:00
Middag 17:00 – kl 21:00

ENTRÉAVGIFT
180 RMB Alla tre sfärerna och museum
120 RMB Museum, understa och mittersta sfärerna
35 RMB Endast museum

BERÄKNAD BESÖKSTID
1 timme

KARAKTÄRISTISKT
Tv tornet, modern arkitektur

TRANSPORT INFO

东方明珠 [dong fang ming zhu]
The Oriental TV-tower

Tunnelbana: Ta linje 2 och gå av vid Lujiazui station, utgång 1.

Taxi: 请带我去东方明珠,谢谢!
Vänligen kör mig till the Oriental TV-tower, tack!

Våra paketresor